ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МІСЯЧНИК БІБЛІОТЕК

2016-10-31

/Files/images/Фото-0025.jpg

З 2008 р. за ініціативою Міжнародної асоціації шкільних бібліотек (IASL) започатковано щорічне проведення у жовтні місяці Міжнародного місячника шкільних бібліотек.

Міністерство освіти і науки України у 2014 році підтримало міжнародну ініціативу і прийняло рішення щорічно з 01 по 31 жовтня в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек проводити Всеукраїнський місячних шкільних бібліотек ( Наказ МОН України від 12.08.2014р № 931).

У 2016 році Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек проходить під гаслом "Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів".

В рамках Місячника в школі з 01.10 по 31.10 проведено:

Святкова лінійка відкриття місячника

Оголошення конкурсу на кращу домашню бібліотеку.

Оформлено стенд «Бібліотечні скарбниці України»

До Дня Захисника України оформлено книжкову виставку «Подвигу жити в віках»

Огляд літератури тематичної книжкової полиці «Читати – це круто»

Проведено літературний ранок «В гостях у веселої книжки»

Конкурс «На кращу домашню бібліотеку» Захоплено презентували свої домашні бібліотеки та найулюбленіші книги учні 2 класу: Шаповал Юрій, Шмідт Надія, Лукіянчук Владислав, Тімановський Сергій; учні 3 класу Плаксій Дмитро та Федурко Ксенія. Учнів відзначено на загальношкільній лінійці призами – книгами.

Загальношкільна лінійка про підсумки проведення Місячника

Цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек має сприяти зростанню престижності читання як культурної цінності, використанню потужного виховного потенціалу української літератури, застосуванню сучасних підходів з прищеплення навичок читання, обміну досвідом між бібліотекарями щодо його популяризації, залученню нових користувачів до бібліотек.

Кiлькiсть переглядiв: 146

Коментарi