• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Козацький рій "КОЗАКИ.UA про зимуючих птахів дбають, світ природи оберігають!

Козацький рій "КОЗАКИ.UA про зимуючих птахів дбають, світ природи оберігають!

2018-01-29

/Files/images/2017_-_2018_nr_/IMG_20180125_101509.jpg

Ось і прийшла довгоочікувана зима. Земля, вода і ліс - все вкрите снігом, все кругом занурилося в сон.

Завмерли трави, кущі і дерева. Під сніговим покривалом зачаїлося багато тварин.
Добре тому, у кого тепле, затишне лігво, барліг, норка чи гніздо. Добре тому, у кого запасів повна комора. Поїв, згорнувся калачиком - спи міцно, дивись солодкі сни.
А птахи сильно страждають взимку від холоду і голоду. Крижаний вітер гуляє, носиться між будинками і деревами, забирається під пір'ячко. Не всидіти маленьким пташкам ні на землі, ні на гілці: все покрито снігом, холонуть лапки. Треба
стрибати, літати, щоб як-небудь зігрітися. Ох, як важко їм доводиться! Шукають вони, де б сховатися від холоду, від страшного зимового вітру. Як птахам дістати під льодом їжу - травичку, зернятка? У кого немає сили пробити скло крижаної кірки, той голодує.
Але добре відомо: хто ситий, тому холод не страшний, тому ми повинні допомагати своїм маленьким, слабким пернатим друзям. Тому кожного дня ми слідкуємо, щоб годівнички не були порожніми та підсипаємо в них корм. В годівничку можна покласти крихти білого хліба, зерна пшениці, пшона, насіння соняшника, гарбуза, дині, плоди горобини, калини, шматочки несолоного сала – для синичок.
Птахи прилітають до наших годівничок та знаходять там собі щось смачненьке, а ми спостерігаємо із вікна. Також учні не забувають про годівнички і біля своїх будинків. В нашому селі таких годівниць багато. Птахи не повинні голодувати. Прийде весна вони будуть радувати нас своїм щебетанням та співом, це буде їх подяка.

/Files/images/2017_-_2018_nr_/IMG_20180125_101904.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 265

Коментарi